Внимателно во сообраќајот за време на бербата на јаболка

traktori-2

Здружението на возачи – Ресен апелира до сите учесници во сообраќајот за што поголема внимантелност и почитување на сообраќајните прописи во овој период од годината, кога во Преспа се одвива берба на јаболката. Здружението на возачи – Ресен ги повикува учесниците во патниот сообраќај да бидат крајно внимателни, посебно во вечерните часови, кога прибраниот јаболков […]

read more

Отворен Информативен центар на Здружението на возачи – Ресен во градското јадро

otvoren informativen centar zdruzenie na vozaci resen 1

Со цел полесно информирање и исполнување на услугите кои ги нуди, Здружението на возачи – Ресен го отвори својот Информативен центар во градското јадро на Ресен, веднаш до објектот на Македонски пошти. Во Информативниот центар, граѓаните ќе имаат можност да се информираат и да ги завршат правните процедури поврзани со осигурување и регистрација на возила, Автошкола […]

read more

Здружението на возачи – Ресен во чекор со потребите на граѓаните

?

Со цел да им излезе во пресрет на своите членови и сограѓани за полесно ифнормирање во врска со услугите кои ги нуди, Здружението на возачи – Ресен наскоро ќе отвори Информативен центар во строгото градското јадро, во непосредна близина на објектот на Македонска Пошта. Граѓаните ќе може да се информираат за се’ поврзано со осигурување […]

read more

„Младост без лудост“ – нова републичка кампања за безбедност во сообраќајот

mladost bez ludost kampanja za bezbednost vo soobrakjajot 1

„Младост без лудост“ е мотото под кое ќе се реализира нова кампања на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) во соработка со агенцијата Меккен Скопје, која во наредниот период ќе се реализира во соработка со МВР, Агенција за млади и спорт и другите партнери, а истата има цел да се намали бројот […]

read more

Се зголемува бројот на возачи кои вршат редовен технички преглед на своите возила

?

Како резултат на професионалноста, стручноста и коректниот однос кон своите клиенти, Здружението на возачи – Ресен во текот на минатата 2016 година оствари солидни резултати кои се за секоја пофалба. “Во станицата за технички преглед бea извршени околу четири илјади технички прегледи на разни видови моторни возила. Радува фактот што од година во година се […]

read more

Од денес задолжителна зимска опрема во возилата

zimska-oprema-vo-vozilata-sindziri

Здружението на возачи – Ресен потсетува дека согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата од 15 ноември годинава, до 15 март наредната година, ќе се применува законската одредба за поседување на зимска опрема за моторните возила и работните машини кои учествуваат во сообраќајот на пат. Имајќи ја во предвид законската одредба и корисноста од […]

read more

Привлечна летна понуда од Здружението на возачи – Ресен

avtomobil leten odmor

Започна летото, а со тоа и сезоната на годишни одмори. Со цел да им се излезе во пресрет на нашите сограѓани, Здружението на возачи – Ресен ја оформи следната летна понуда: – Врши бесплатен превентивен преглед на Вашето возило – Ви укажуваме на евентуалните недостатоци на возилото, важни за Вашата безбедност и безбедноста на другите учесници во […]

read more

Измените на Законот за возила предвидуваат нови обврски за сопствениците на трактори, мотокултиватори, приколки за домување…

traktor121

Според најновите измени и дополнувања на Законот за возила (29 февруари 2016 година), со кои се опфатени и тракторите, тракторските приколки, приколки, мобилните машини, мотокултиваторите, приколки за домување, како и возила на две тркала, се предвидува можност за утврдување на сопственички статут на горенаведените категории на возила. Членот 6 регулира постапка за утврдување на сопственички […]

read more

Новини во работењето на Здружението на возачи Ресен

zdruzenienavozaciresen logo - small

Согласно Законот за возила, во Станицата за технички преглед на возила во Ресен, при перидичниот технички преглед се врши и анализа на составот на издувните гасови на возилата. Со резултатите кои се добиваат, имателите на возила добиваат можност да осознаат како работи моторот на нивното возило. Имено, доколку резултатите од испитувањето покажат дека возилото испушта зголемени […]

read more

Дебата за сообраќајна инфраструктура и безбедност во сообраќајот

soobrakjaj34234

“Изградба на автопатишта, нови експресни патишта, реновирање и санација на регионални и локални патишта, обновување на сообраќајната сигнализација се само дел од мерките за побезбеден сообраќај на патиштата низ земјава”, ова го истакна вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски на тркалезната маса за унапредување на сообраќајната инфраструктура – фактор за поголема безбедност на сообраќајот на […]

read more