Од денес задолжителна зимска опрема во возилата

zimska-oprema-vo-vozilata-sindziri

Здружението на возачи – Ресен потсетува дека согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата од 15 ноември годинава, до 15 март наредната година, ќе се применува законската одредба за поседување на зимска опрема за моторните возила и работните машини кои учествуваат во сообраќајот на пат. Имајќи ја во предвид законската одредба и корисноста од […]

read more