Новите измени на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата

50 kmh znak

Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата со последните измени предвидува новини кои се однесуваат не само на граѓаните, туку и на правните лица, велосипедистите, таксистите… Со нив воедно, постојното законско решение се усогласува со Законот за прекршоци и со европската регулатива. Во населените места новата максималната дозволена брзина е 50 километри на час, а не 60 […]

read more